• Koffiemelk cup dekseltjes

 • Er zijn diverse vormen van melk cup dekseltjes

  In Europa komen er veel verschillenden voor. Wij kennen natuurlijk de vormen van Friesche Vlag, maar er zijn er veel meer. Heel berend zijn de dekseltjes met een rond lipje. Het lipje kan dan weer variëren van midden onder of midden boven, maar het kan ook links midden of rechts midden of links schuin of rechts schuin onder zitten. Dit zijn dan vaak het dekseltje met het plastic cupje en een aluminium folie dekseltje. Ook komen er dekseltjes met lange lip "druppel vorm" voor en ook dan kan de lip weer op diverse plaatsen zitten. 

  In Engeland daar en tegen, is er heel lang een plastic cupje met een papieren bovenkant gebruikt. Onder het papier zit dan wel een laagje  plastic. Deze zijn ook vaak groter van vorm.  De melk is dan ook anders, het is dan vaak verse melk.  De laatste jaren zijn hier ook steeds meer plastic cupjes met een aluminium dekseltje. Ook waren er in het verleden in o. a. Polen en Hongarije, Yugoslavië cupjes waarvan de dekseltjes dan weer een vierkante vorm hadden. Gaan we naar Griekenland dan zien we dat ze daar toch wel vasthouden aan het aluminium cupje van Friesche Vlag, maar ook het plastic cupje komt nu steeds meer voor. Als we verder gaan naar Azië zien we in Saudi Arabië veel al het Friesche Vlag cupje, Israël met papieren boven kantje zoals in Amerika en Canada, maar gaan we nog verder dan worden het plastic cupjes met een aluminium folie dekseltje. Reizen we verder naar China, Japan etc. worden het plastic cupjes maar wel in verschillende vormen en zeer verschillend van grootte. Japan heeft o. a. hele kleine cupjes. Steken we de oceaan over dan zien we in Amerika, Canada de vormen uit Engeland , groot en klein met papieren dekseltje met aluminium of plastic folie. Tegenwoordig ook de plastic cupjes met een aluminium folie. Het nieuwste dekseltje voelt zowel van binnen als van buiten kunststof achtig aan. 

  Al met al maakt dat het verzamelen wel erg leuk en verrassend.

   

 • Verzameling

  Mijn verzameling bestaat niet alleen uit dekseltjes uit Nederland maar, zij komen op de hele wereld voor. Op alle continenten zijn ze wel te vinden. 

 • Zwitserland

  Zwitserland is bij de verzamelaars zeer geliefd om zijn vele prachtige series. 

   

 • Japan

  Het noemen van series uit Japan is ook zeer de moeite waard. Iedere dag van het jaar heeft een eigen bloemetje. 

 • Amerika / Canada

  In Amerika/Canada zijn er andere vormen en wordt er ander materiaal gebruikt, plastic cupje maar het dekseltje is dan weer van papier. Het is dan ook veel al verse melk.